JM Doctor - шаблон joomla Авто

Примената на локалната анестезија е неопходен дел од современата стоматологија, која му овозможува на пациентот безболна интервенција и му дава на стоматологот можност за непречено функционирање. Модерната стоматологија има различни анестезии, така што во секој случај може да се постигне задоволително олеснување на болката. Во Денталика, методот на локална анестезија се применува со примена на локални анестетички агенси.

20180403 134251

 

Анестезијата е можна и неопходна во секоја постапка. Се користи во ситуации кои можат да предизвикаат дури и најмала болка, како и кај пациенти кои се плашат. Пред примање на анестезија, се местото се третира со локална анестезија во форма на спреј или гел. Локалната анестезија има многу предности. Многу е лесно да се користи, сè се изведува во амбулантски услови и почетокот на дејството е многу брз. Времетраењето на анестезијата може да варира од 30 минути до 6 часа. Локалната анестезија ќе функционира помалку ако на местото на апликацијата е присутна акутна инфламација. Типот на анестетикот се избира според видот и големината на постапката. Сите пациенти може да добијат локална анестезија (ако немаат алергиска реакција на анестезија), вклучувајќи ги и децата и бремените жени.

Закажете преглед+389 70/930-085
Испрати ни поракаinfo@dentallica.mk
ЛокацијаНово Лисиче, Скопје