JM Doctor - шаблон joomla Авто

Dental clinic

Ние сме приватна стоматолошка пракса со традиција од 2005 година. Благодарение на долгогодишното искуство, ние се развивме во добро воиграна екипа. Ние обезбедуваме услуги на комплетна стоматолошка програма, која ги вклучува најновите материјали и технологии, а ние го следиме прогресот на професијата на конгреси и семинари во Македонија и во странство. Ние им обезбедуваме на нашите пациенти индивидуален пристап и посебна грижа. Големо внимание посветуваме на мали пациенти. Ние соработуваме со врвни експерти за ортодонција и хирургија за хирургија во овие области и со неколку врвни лаборатории. Најважно за нас е здравјето на забите и задоволен пациент.

View the embedded image gallery online at:
http://dentallica.mk/articles#sigProIde588c21f74

Дали барате стоматолошка амбуланта која ќе ви ги обезбеди сите потребни стоматолошки услуги на едно место?

Стоматолошка клиника Денталика е тука за вас - ние ви нудиме комплетена стоматолошки услуга по достапни цени. Ние имаме склучено договор со Фондот за Здравствено Осигурување, а тоа значи дека работиме со загарантирани цени коишто се пропишани со правилникот на ФЗОМ.

Корисниците на нашите услуги имаат обезбеден бесплатен паркинг простор пред стоматолошката ординација. Проверките и советите се бесплатни.

20180403 133431

Примената на локалната анестезија е неопходен дел од современата стоматологија, која му овозможува на пациентот безболна интервенција и му дава на стоматологот можност за непречено функционирање. Модерната стоматологија има различни анестезии, така што во секој случај може да се постигне задоволително олеснување на болката. Во Денталика, методот на локална анестезија се применува со примена на локални анестетички агенси.

20180403 134251

 

Анестезијата е можна и неопходна во секоја постапка. Се користи во ситуации кои можат да предизвикаат дури и најмала болка, како и кај пациенти кои се плашат. Пред примање на анестезија, се местото се третира со локална анестезија во форма на спреј или гел. Локалната анестезија има многу предности. Многу е лесно да се користи, сè се изведува во амбулантски услови и почетокот на дејството е многу брз. Времетраењето на анестезијата може да варира од 30 минути до 6 часа. Локалната анестезија ќе функционира помалку ако на местото на апликацијата е присутна акутна инфламација. Типот на анестетикот се избира според видот и големината на постапката. Сите пациенти може да добијат локална анестезија (ако немаат алергиска реакција на анестезија), вклучувајќи ги и децата и бремените жени.

Закажете преглед+389 70/930-085
Испрати ни поракаinfo@dentallica.mk
ЛокацијаНово Лисиче, Скопје